Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът Наталия Кръстева поздрави ръководството на Юридическия факултет по случай 25-тата годишнина от създаването му

петък, 17 ноември 2017

Днес, в Русенския университет „Ангел Кънчев“ се състоя тържествено събрание по повод 25-тата годишнина от създаването на Юридическия факултет. На събитието присъстваха зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, секретарят на Президента по социални политики и здравеопазване Гълъб Донев, зам. областните управители на Област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев, заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе г-жа Наталия Кръстева, председателят на Общински съвет – Русе чл.кор. проф. д.т.н Христо Белоев, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, представители на различни институции, сред които Висшия съдебен съвет, Агенцията по заетостта, Окръжната прокуратура – Русе, ОДМРВ - Русе и други, преподаватели, бивши и настоящи възпитаници на факултета.

Г-жа Кръстева, която е бивш възпитаник на факултета, приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на декана на Юридическия факултет проф. Лъчезар Дачев от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Вече 25 години Юридическият факултет подготвя и формира високо професионални конкурентоспособни специалисти, като десетки от тях работят като съдии и прокурори на всички нива на съдебната власт, включително Върховния административен съд. Всички тези факти, доказват висок професионализъм, устойчиво развитие и просперитет“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

Юридическият факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” е създаден през 1992 година, като първите студенти по право влизат в аудиториите на 11 ноември. За четвърт век факултетът извоюва мястото си сред най-добрите юридически факултети в България. Днес този престиж е свързан не само с популярността на юридическата професия, но и с широкия спектър на предоставяните от факултета възможности в сферата на правото.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/