Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът Наталия Кръстева поздрави участниците в есенната Национална конференция на Българската адвокатура

събота, 29 септември 2018

За втори път град Русе е домакин на Националната конференция на Българската адвокатура. Откриването на събитието се проведе днес, в зала „Европа“, в присъствието на заместник-кмета на Община Русе Наталия Кръстева, заместник областния управител на Област Русе Свилен Иванов, председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателя на Адвокатската колегия в Русе Людмил Павлов, председатели и секретари на адвокатските съвети от цялата страна и др.

Г-жа Кръстева, която има дългогодишен опит като адвокат и е била член на Адвокатската колегия в Русе, поздрави организаторите и участниците от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов за провеждането на конференцията, определяйки нейната значимост като ключова в дискусията по значими теми, засягащи българската адвокатура. Г-жа Негенцова връчи Плакет на Висшия адвокатски съвет на г-жа Кръстева, като благодари за гостоприемството и сподели, че както първото издание на конференцията през 2011 в Русе, така и това, са с изключителна важност за целия живот и по-нататъшна дейност на адвокатурата.

Темата на конференцията е „Обсъждане на залегналите в законопроекта за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата въпроси, свързани с обхвата на адвокатската дейност, адвокатските възнаграждения, адвокатските регистри, обжалваемост на актовете на органите на адвокатурата, дисциплинарните производства и медиация.“ За първи път се прави такава конференция от закрит тип, тъй като темата е свързана изцяло с въпроси, засягащи българската адвокатура.

Участниците в конференцията получиха книгата на Красимир Кънчев по повод 110-ата годишнина от създаването та Русенската адвокатска колегия „Алманах на русенската адвокатура“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/