Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Енчо Енчев участва в национална среща за образованието

събота, 18 март 2023

    Тази седмица в Бургас се проведе деветата Национална среща на общинските експерти по образование. Форумът се организира от Националното сдужение на общините в Република България /НСОРБ/ и в нея участие взеха заместник-кметът Енчо Енчев, лектори от МОН и представители на Комисията по образование, младежта и спорта на НСОРБ, Националния инспекторат по образование, Синдиката на българските учители, бизнеса и неправителствения сектор в подкрепа на образованието.
    По време на срещата бяха разискани теми, свързани с взаимодействието между общините, както и между МОН и НСОРБ за успешна реализация на националните политики в сферата на образованието. Обсъди се още разпределението на финансовия ресурс за общинското образование, подходите и политиките за ранно детско развитие, софтуерни решения и практики в средното образование, проекти по Националния план за развитие, инспектиране от Националния инспекторат по образованието.
    Особен интерес предизвикаха пленарните сесии с участието на Ваня Георгиева и Камен Йорданов - експерти в дирекция "Финанси" на МОН, Иван Попов-  зам.- изпълнителен директор на ИА "Програма за образование", Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители и д-р Анелия Андреева- директор на Националния инспекторат по образование. Модератори на срещата бяха Теодора Дачева- заместник-изпълнителен директор на НСОРБ и Людмила Величкова - управител на „НСОРБ – Актив“ ЕООД.
     В рамките на срещата бяха посетени ДГ "Пинокио" и ОУ "Любен Каравелов" в гр. Бургас.
   Във форума участие взеха и председателят на Общински съвет - Русе Иво Пазарджиев и началникът на отдел "Образование, спорт и младежки дейности" в Община Русе Таня Тодорова.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/