Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Енчо Енчев уважи Празника на Румъния в Гюргево

четвъртък, 01 декември 2022

      Заместник – кметът на Русе Енчо Енчев се включи в празничните чествания в Гюргево по случай 1 декември – национален празник на Румъния. На тази дата преди 104 г. се случва най-важното събитие в историята на северната ни съседка - към нея са присъединени Трансилвания, Бесарабия, Буковина и Банат, с което е създадена единната румънска държава.

      Празникът започна с церемония по полагане на венци пред Паметника на героите в двора на едноименната църква. Под звуците на градския духов оркестър в центъра на Гюргево бе представена специализираната техника на полицията, пожарната, армията и спешната медицинска помощ в областта. Официален парад и марш на военни и полицейски части също премина пред погледите на събралите се граждани. Тържествената церемония приключи с поход на стотици деца от местните учебни заведения, които носеха 100–метров флаг с цветовете на Румъния.

      Кметът Адриан Ангелеску получи като подарък от Община Русе картина на Дунав мост. Тя символизира сътрудничеството на двете общини за реализирането на проекта Дунав мост 3 между Русе и Гюргево.

     В празничните чествания в Румъния се включиха и областният управителна Русе Анатоли Станев и директорът на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/