Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът инж. Димитър Наков поздрави ръководството и учениците на ОУ "Любен Каравелов" по случай патронния празник на училището

петък, 10 ноември 2017

Тази вечер, с факелно шествие пред училището, учениците от ОУ „Любен Каравелов“ завършиха поредицата от събития, с които отбелязаха годишнината от рождението на своя патрон. Събитието се състоя пред сградата на училището. Зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на директора на ОУ „Любен Каравелов“ Росица Рангелова от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „С начина, по който провеждате празника, Вие доказвате, че ОУ „Любен Каравелов“ не е просто част от историята на учебното дело в град Русе – ОУ „Любен Каравелов“ създава историята и за това Ви пожелавам да бъдете горди, че сте каравеловци и че сте част от училището за шампиони“, заяви зам-кметът.

Съвместно със Сружение за патриотично възпитание „Приказка за България“ и Дружество за исторически възстановки „Традиционер“, децата засвидетелстваха уважение към личността и делото на бележития българин. Учениците направиха кратко представяне на личността на Каравелов, родното му място и всички народни будители, които са допринесли за делата му, след което празненството завърши със заря.

Днешното събитие е един от най-важните уроци в живота на училището – урок по родолюбие и признателност към всички онези будители на народа, оставили ярък отпечатък в историята на българската нация, споделиха организаторите на събитието.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/