Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Иван Григоров получи Диплома за заслуги от председателя на СБРРЗГ Лучиан Корозел

петък, 10 февруари 2017

Днес, 10-и февруари 2017 г., в Заседателна зала на Окръжен съвет – Гюргево, заместник-председателят на Окръжен съвет - Гюргево и Председател на Съвместната българо-румънска земеделска група г-н Лучиан Корозел връчи на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Община Русе г-н Иван Григоров Диплома за заслуги по повод 7 години трансгранично сътрудничество на Съвместната българо-румънска земеделска група - СБРЗГ (G.L.A.C. Гюргево - Русе).

Дипломата е за „оказаната подкрепа за трансгранична дейност и постигане на резултати, довели до признаването на Съвместната българо-румънска земеделска работна група за уникален модел на добра практика по цялата ни румънско-българска граница“.

В рамките на първото за тази година заседание беше подновено Споразумението за партньорство в рамките на СБРЗГ с председател г-н Корозел; беше представен Бюлетина за 2016-а година и се уточниха и одобриха темите за обсъждане през 2017 г., сред които: „Опрашване на трайни насаждения и опазване на пчелите“, „Мястото и значението на РУ „Ангел Кънчев“ за развитието на селското стопанство“, „Областна стратегия за развитие в областта на земеделието и напредък по реализацията“ и други.

През 2016 г. се проведоха шест срещи – три в Русе и три в Гюргево, с представители на земеделски производители от различни сектори на земеделието, кметове, представители на местните администрации, специалисти, преподаватели от земеделски колежи и университети с цел обмен на добри практики, дискусии и презентиране на възможности в рамките на сектора и доброто трансгранично сътрудничество.

Заседанието се организира от Областна администрация - Русе, Окръжен съвет - Гюргево, Асоциация Еврорегион „Данубиус“ и Трансграничен бизнес център „Данубиус“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/