Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев се срещна с министъра на земеделието. Обсъдено бе развитието на русенските гимназии ПГСС „Ангел Кънчев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“

сряда, 20 октомври 2021

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев присъства днес на работна среща в Министерството на земеделието. Той бе в столицата по покана от министъра на земеделието проф. Христо Бозуков. На срещата беше обсъдено бъдещото развитие на двете професионални гимназии в Русе – ПГСС „Ангел Кънчев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“.

Разгледани бяха перспективите на професионалното образование и реализацията на учениците след завършването им, кадровата осигуреност, възможностите за разкриване на нови профили, специалности и професии, а министър Бозуков обясни как могат да бъдат подкрепени. По време на разговора директорите на двете общински гимназии Милена Досева и Мариана Гъркова изложиха стопанските им проблеми и възможностите за техническо осигуряване. Обсъдени бяха съвместни дейности с областните структури на МЗ. Договорено беше и посещение на министъра на земеделието и екипа му в Русе в края на следващия месец.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/