Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Наталия Кръстева откри екоинициативата "Стара хартия за нова книга"

неделя, 17 септември 2017

Днес зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД Тодор Бургуджиев, директорът на РУ „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова и управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова откриха третото издание  на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“.

Г-жа Наталия Кръстева поздрави всички деца от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и благодари на всички родители и деца, които цял ден чакат на голяма опашка да получат своята книжка.

Всяко дете, донесло поне 5 кг стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на кампанията. Организатори на инициативата са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“, с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Децата имаха възможност да се насладят на постановката „Нахрани ме разделно“ от „Театъра на приказките – София“. По време на празничната програма за настроението на присъстващите се погрижиха още детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави от Общинския детски център за култура и изкуство. През целия ден децата могат да експериментират и да творят в разнообразни работилници и ателиета за приказки, фотография, стъклопис, грънчарство, физика и химия, декупаж, еко-ювелир и др.

Бяха обявени и победителите от специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова книга“ –  конкурсът за кратък разказ „Стари герои в нови истории“, в който децата бяха провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация. Победителите може да видите на http://www.greenwich.bg/, както и на официалната facebook страница на „Стара хартия за нова книга“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/