Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Страхил Карапчански присъства на Международен семинар в Окръжен съд

събота, 21 септември 2019

Днес, в Окръжен съд - Русе се състоя Международен семинар на тема „Приложно поле на ХОПЕС и ограничения на приложението на нормите-принципи без директен ефект“.

На събитието присъства д-р Страхил Карапчански зам.-кмет по Европейско развитие към Община Русе. Той отправи поздравленията си към проф. д.ю.н. Атанас Семов от името на г-н Пламен Стоилов кмет на Община Русе.

„За мен е чест и удоволствие, че Русе домакинства форум на такова високо ниво. Русе е град на новостите, град с история и забележителности. Горди сме с Русе и региона и благодарим, че форумът се състои за втори път в нашият град“, това заяви д-р Карапчански.

На събитието присъстваха юристи от най-високо ниво. Темата на международния семинар беше „Приложно поле на ХОПЕС (критерии за реална връзка) и ограничения на приложението на нормите-принципи без директен ефект (ограничения на примата)“, като домакин бе Русенският окръжен съд.

Лектор на събитието бе проф. Атанас Семов, който е създател на Международната магистърска програма по Право на ЕС в ЮФ на СУ, съдия в Конституционния съд, ръководител на проекта.

Участие в семинара взеха юристи с дългогодишен опит.

 

Форумът е безплатен и отворен за всички юристи.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/