Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметовете Иван Григоров и Наталия Кръстева присъстваха на откриването на новото отделение по педиатрия в УМБАЛ-Русе

сряда, 20 септември 2017

Днес беше официално открито и осветено новото отделение по Педиатрия в УМБАЛ – Русе. На събитието присъстваха изпълнителният директор на болницата д-р Иван Стоянов, дарителят Игнат Канев, заместник-кметовете на Община Русе Иван Григоров и Наталия Кръстева, председателят на ОбС-Русе проф. Христо Белоев, областният управител на Област Русе Галин Григоров и заместниците му Валентин Колев и Свилен Иванов, главният секретар на Министерството на здравеопазването Елена Маркова и други официални лица и гости.

Д-р Стоянов изрази своята благодарност към г-н Игнат Канев за средства от неговата фондация, спомогнали новото отделение по Педиатрия да се превърне в модерно и комфортно лечебно пространство и му връчи благодарствена грамота за щедрото дарение и плакет с признателност за доверието и подкрепата.

От името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, г-н Иван Григоров връчи на д-р Стоянов икона на Св. Георги с послание да закриля новото отделение и пожела на целия екип здраве и благоденствие. 

 Отделението по Педиатрия с началник д-р Ева Цонкова разполага с 45 легла, 3 стаи за интензивно лечение, 2 манипулационни, столова и занималня за малките пациенти.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/