Пропускане до съдържанието на страницата

Занятия за ученици по блоково програмиране на дронове в Русенски университет „Ангел Кънчев“

петък, 25 октомври 2019

На 26 октомври 2019 г., от 9:30 часа до 17:00 часа в зала 2Г.302 на 2-ри корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“, ще се проведе първото занятие от курса „Блоково програмиране на дронове“. В провеждането на курса ще вземат участие повече от 50 седмокласници от СУ „Васил Левски“ и техните учители.

Провеждането на курса ще се извърши от преподаватели в катедра „Телекомуникации“ на РУ „Ангел Кънчев“, а дейността е етап от проект „STEАM EDU4future - STEАM образование за устойчиво бъдеще“, който се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Блоковото програмиране е метод за по-лесно усвояване на знанията от обучаемите, а вплитането му с дроновете ще позволи на всички участници в курса да придобият нови знания докато се забавляват.

В рамките на следващите няколко седмици, участниците в курса ще се запознаят със структурата на съвременните безпилотни летателни апарати, с методите за тяхното управление и с начините за програмиране на дронове за изпълнение на автономни мисии. Провеждането на курса ще изиска от всички обучаеми да използват своите собствени мобилни телефони или таблети, с помощта на които те ще създават последователности от команди чрез графична програмна среда и блокове от инструкции.

Готовите програмни кодове ще се подават през WiFi към дроновете и те ще изпълняват съответните мисии.

     

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/