Пропускане до съдържанието на страницата

Започна записването за участие в 52-рото издание на традиционния Фолклорен събор „Златната гъдулка“ 2022

четвъртък, 05 май 2022

Община Русе започна да приема заявки за участие в 52-рия Фолклорен събор „Златната гъдулка“, който ще се проведе на 5 юни от 9 ч. на открита сцена в Парка на младежта.

Съборът е с конкурсен характер и на неговата сцена се представят стотици изпълнители – танцови и певчески състави, инструменталисти, разказвачи, групи за народни обичаи и игри на песен от област Русе и други области на България.

Участниците се оценяват от професионално жури, което присъжда следните награди: голяма награда за цялостно представяне – приз „Златната гъдулка“, придружен от грамота и парична награда, както и колективни и индивидуални награди (I, II и III), придружени от грамоти и парични награди.

Тази година за групите от Русенска област съборът е със статут и на Регионален етап за официалната селекция на участниците в Националния събор на народното творчество в Копривщица, който ще се проведе от 5 до 7 август. 

Във връзка с това обръщаме внимание, че регламентът за участниците от Област Русе включва всички условия и изисквания на организаторите за участие в Националния събор в Копривщица. За участниците от други области на България е валиден стандартният регламент за участие във Фолклорния събор „Златната гъдулка“.

Регламентът на „Златната гъдулка“ можете да видите тук.

Регламентът на Регионалния етап в Копривщица можете да намерите тук.

Формулярът участие във фолклорния събор можете да намерите тук.

Формулярите за участие се изпращат на ел. поща: r.karagyozova@ruse-bg.eu, в срок до 20 май 2022 г.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/