Пропускане до съдържанието на страницата

1200 кг капачки събраха русенци в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“

понеделник, 18 октомври 2021

Младежкият парламент и ОП „Паркстрой“ предадоха дареното от русенци

 

1200 кг капачки бяха дарени в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“. Те бяха събрани със съвместните усилия на Младежкия парламент в Русе, по чиято инициатива в града бяха поставени метални сърца, и общинското предприятие „Паркстрой“, което се грижи за тяхното транспортиране.

Въпреки лошото време, те успяха да предадат за рециклиране събраните от гражданите капачки през летните месеци и да спомогнат за постигането на крайната цел - събиране на средства за закупуване на нова неонатална линейка.

„Щастливи сме, че и този път бяхме част от кампанията и допринесохме за успеха. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да доброволстват“, споделиха доброволците от Младежкия парламент.

Последната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Русе се проведе през май тази година. За по-малко от 4 години сдружението събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само за първите две години от начинанието си със събраните средства бяха дарени 22 кувьоза на общински болници, а от началото на 2020 г. досега е доставена и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен събирането на средства, каузата обединява стотици хора от цялата страна, които организират безвъзмездно пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, а всеки желаещ е добре дошъл да се включи.

За повече информация разгледайте официалната страница на кампанията.

 

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/