24 машини почистват Русе след падналия снощи сняг

сряда, 27 януари 2021

В момента 24 машини почистват и третират улиците на град Русе след обилния снеговалеж снощи.

80 служители ръчно почистват тротоарите и подходите на кръстовищата. Алеята по бул. „Цар Освободител“, тези в Парка на Възрожденците и Парка на Младежта, както и пространствата около спирките се почистват от 10 екипа на ДЗЗД „Паркстрой“. Допълнително с жива сила и новата техника за почистване на тротоарите се включват и двете общински предприятие „Комунални дейност“ и „Паркстрой“.

В малките населени места от общината пътната мрежа е почистена и е възможно движението на превозни средства в зимни условия. Проблем е констатиран единствено по III-класния път от републиканската пътна мрежа Червена вода – Семережиево, който се поддържа от Областно пътно управление - Русе.

Обстановката в селата остава спокойна, като в  6 часа е отстранен скъсан проводник от електрическата мрежа в село Хотанца. В Басарбово и Сандрово има скъсани проводници на кабелните оператори, по които се работи. По-рано в кв. Гагаля на с. Николово е имало кратко прекъсване на електричеството.

Пътищата от републиканската пътна мрежа се третират и снегопочистват от общо 11 машини, а тези от IV-класната пътна мрежа от общо 7 машини.

Приети са 2 сигнала за паднали дървета в град Русе, чието отстраняване се извършва от ОП „Паркстрой“.

Община Русе напомня на собствениците и намелите на търговски обекти и фирми, както и на собствениците на етажна собственост, че са задължени да изчистят района около имотите, които заемат. Местната администрация призовава гражданите да използват личните си превозни средства само при необходимост и да бъдат особено внимателни в качеството си на шофьори или пешеходци на пътя.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/