Пропускане до съдържанието на страницата

30 деца разпънаха палатки на хижа "Здравец"

понеделник, 18 юни 2018

Над 30 деца от Русе посетиха палатков лагер „Знание и взаимопомощ“ на хижа „Здравец“ за седмица. Те бяха разделени на групи, придружени от един родител или учител и водачите от сдружение „Здравец“. Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода, който всяка група прави до хижа „Минзухар“.

 

Всяка вечер от 17 до 20 часа представители на скаутски клуб „Приста Скаут“ показват на момчетата и момичетата скаутски игри и умения, а всички спорове се решават с аргументи и камък, ножица, хартия. В контекста на Световното първенство по футбол лагерниците се включиха в приятелски мач. На терена сили премериха момчетата  от  ОУ „Иван Вазов“  и  ОУ „Любен Каравелов“.  Двубоят завърши с 8:2 за отборът на Вазовци.  Под ръководството на представител на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ децата сами изработват лични предпазни средства.

 

Походът е незабравимо преживяване, като лагерниците сами избират късия и слънчев път през полето, където виждат култури като пшеница, ечемик, царевица и слънчоглед или дългия и сенчест път през гората, който разкрива богатството на дивата природа.

 

Детски палатков лагер „Знание и Взаимопомощ“ е проект на Сдружение с обществено полезна дейност „Здравец“, финансиран по програма „Знание и Растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

 

Проектът „Детски лагер „Знание и Взаимопомощ“ цели увеличаване и затвърждаване на знанията на децата, за тяхното здраве и за лична и групова безопасност, както в извънредни и аварийни ситуации, така и в ежедневието. Това ще бъде постигнато чрез прилагане на практика на теорията, научена в училище и организиране на игри в тази насока сред природата. Целта ще се постигне с личен пример от знаещи и практикуващи, чрез вдъхновяване на децата за по-висока полезност към себе си и другите. Измерител за постигнатите резултати ще е желанието на учениците да станат доброволци и да се включат и те в предаването на тези знания напред на новодошлите деца.

 

Всички които желаят да получат информация за инициативата или  да я подкрепят могат да посетят страницата Детски палатков лагер – Русе @TentCamprRuse във Фейсбук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/