Пропускане до съдържанието на страницата

300 деца на олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя“

петък, 15 март 2019

Днес в Средно училище „Васил Левски“ се проведе  Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“. Инициативата се организира от Института за пътна безопасност, заедно с Община Русе и РУО-Русе.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, Румен Кръстев – старши инспектор в отдел „Транспорт“, директорът на училището-домакин „Васил Левски“ Галин Ганчев и много педагози и директори на русенски училища.

В началото кметът Пламен Стоилов поздрави всички деца за активността и ги насърчи да бъдат по-внимателни, когато са на улицата.

Участие в Олимпиадата взеха над 300 ученици от 5, 6 и 7 клас на ОУ „Никола Обретенов“, СУ„Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ангел Кънчев“. Децата бяха разделени на два отбора и в рамките на час отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на пътя.

Такива инициативи дават възможност за по-задълбочено изучаване на  безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата, заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност и се ангажира в Русе да има още подобни събития.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/