Пропускане до съдържанието на страницата

36 русенци са подали свои проекти за облагородяване на междублокови пространства в града

вторник, 06 юли 2021

От началото на годината до момента 36 граждани са подали свои проекти за финансиране по фонд „Граждански инициативи“ на Община Русе. Броят на сключените договори между местната управа и русенци е 14, като въз основа на тях те ще получат средства, за да облагородят междублоковите пространства в града.

Размерът на отпусканите средства е до 300 лв. на инициатива. Допустими за финансиране са дейности по озеленяване, оформяне на цветни пространства, боядисване и оформяне на зони за отдих в зелени площи- общинска собственост – междублокови пространства. Кандидатстващите трябва да са с постоянен или настоящ адрес в град Русе и към датата на заявлението да нямат непогасени задължения към общината. Те могат да бъдат както физически лица, така и общо събрание на собствениците в режим на етажна собственост.

След завършване на облагородяването гражданите трябва да представят снимков материал или документи, удостоверяващи изпълнението на инициативата и размера на реално извършените разходи. Одобряването на кандидатурите се извършва от петчленна комисия, която заседава веднъж месечно. На одобрените инициативи се извършва и контрол по изпълнението им.

На гражданите се предоставят и инструменти за реализиране на инициативата, които могат да използват за свое улеснение.

Община Русе припомня, че кандидатстването може да бъде направено до края на календарната година.


 

Правилник за кандидатстване може да откриете тук.

Заявление за кандидатстване може да изтеглтие тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/