Пропускане до съдържанието на страницата

60 деца от Русе бяха на летен лагер в "Узана"

понеделник, 21 август 2017

60 деца от три русенски училища за втора поредна година бяха на едноседмичен лагер в местността „Узана“, край Габрово. Трите училища ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Братя Миладинови“ са включени като партньори на Общината по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от област Русе“, финансиран от Българо-швейцарската програма за подкрепа за социално включване на ромите и други уязвими групи.

Летният лагер се проведе от 13.08.2017 г. до 20.08.2017 г., като децата на възраст от 7 до 11 години и наетият придружаващ персонал с голямо желание участваха в организираните събития по проекта и отчетоха положителен резултат. 

Всекидневно за децата бяха организирани различни образователни, спортни и туристически занимания, като се използва изцяло ресурса на природната местност „Узана“ и професионализма на наетия педагогически персонал. Целта на летния лагер бе да подпомогне семействата от целевата група като осигури на децата подходящи условия за развлечения и отдих и улесни комуникацията между всички етнически групи.

Екипът за управление на проекта от Община Русе посети летния лагер в Узана, срещна се и разговаря с децата и техните учители и медицинско лице и наблюдава практически подготвените и проведени занимания за деня.

Добрата материална база, мотивацията на екипа да работи с деца и повишеното настроение на всички участници категорично доказа, че поставените цели на описаната дейност по проекта се изпълняват.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/