Пропускане до съдържанието на страницата

"Сандрово пее и танцува" и тази година с многобройни участници от страната и чужбина

вторник, 22 август 2017

На 26.08.2017 г. /събота/, от 9.30 ч., в с. Сандрово ще се проведе превърналият се вече в традиция международен фолклорен фестивал „Сандрово пее и танцува“. Това е шестото издание и както всяка година, отново се провежда в последната събота от месец август.

Събитието има за цел да осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци, с което да стимулира интереса и любовта към фолклорното наследство.

За първи път тази година фестивалът е с конкурсен характер в 5 категории: Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Клубове за народни хора до 18 годишна възраст, Клубове за народни хора над 18 годишна възраст и Индивидуални изпълнители. До момента за участие са се регистрирали около 600 души на различна възраст от над 50 групи от България и Румъния. Победителите ще бъдат класирани на първо, второ и трето място от жури в състав: Кристина Димитрова – преподавател в Национално училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ – гр. Русе, Мъгърдич Астхигян – главен художествен ръководител на Фолклорно танцово студио „Зора“ към Общински младежки дом – Русе и Величка Бистрашка – хореограф.

Гост-изпълнител на събитието ще бъде Христо Косашки, който в обедната пауза ще изнесе концерт. По програма участията ще продължат до към 18,30 ч.

„Сандрово пее и танцува“ се реализира с подкрепата на Община Русе чрез Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, Кметство Сандрово, НЧ „Васил Левски – 1928г.“ – с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на сем. Здравка и Валентин Йорданови.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/