Пропускане до съдържанието на страницата

Атлети и любители от 10 страни избягаха 15 км между Русе и Гюргево

неделя, 25 септември 2022

    Общо 220 любители и професионални бегачи се включиха в тазгодишното издание на международното състезание  „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“. Официалният му старт бе даден днес в 11 часа на централния площад в град Гюргево с приветствия от кмета на румънския град Адриан Ангелеску, зам.-кмета Енчо Енчев и областния координатор от Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова.
       Финалът на състезанието се състоя на площад „Свобода“. Най-бързият мъж бе параолимпийският ни вицешампион Християн Стоянов, който измина разстоянието от 15 километра за 45 минути и 51  секунди. При жените, на първо място се нареди Маринела Нинева, изминала пробега за 55 минути и 3 секунди.
        Най-добрите атлети бяха наградени от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев, кмета на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кмета на Община Гюргево Мариян Дамян, областния управител Анатоли Станев и зам.-председателя на Балканската федерация по лека атлетика Пламен Кръстев.
       Специални награди бяха предоставени и за бегачите над 40 и над 50 години. При мъжете това бяха съответно Шабан Мустафа и Красимир Чотов, а при жените Таня Димитрова и Милка Михайлова.
       Състезанието се провежда за пета година, като бе прекъснато от ковид пандемията. Въпреки това тази година участие в него успяха да вземат над 200 участници от България, Румъния, Великобритания, Сърбия, Хърватска, Германия, Ирландия, Италия, Турция и Франция.
     Организатори на проявата са СЛАК „Дунав“ – Русе и СК „Дунарея“ с партньорството на Община Русе, Община Гюргево и Министерство на младежта и спорта на Република България.
      
 
 
 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/