Пропускане до съдържанието на страницата

Русенските спортни акробати се включиха в Европейската седмица на спорта

събота, 24 септември 2022

Русенските спортни акробати се включиха в Европейската седмица на спорта

    С две инициативи спортистите от клуба по акробатика
„Локомотив – Русе“ отбелязват Европейската седмица на спорта.
    Тази събота се проведе приятелска среща- турнир между децата от  русенския клуб и  „Акро Старс“ Варна. В него взеха участие 36 деца на възраст ,ежду 6 и 12 години.
    „В днешно време е все по-трудно да  бъдеш родител, особено на дете, което спортува активно. Адмирации към всички вас, които съумявате да го правите и с помощта на треньорите изграждате у децата полезни качества като отборен дух, отговорност, сила и дисциплина“, обърна се към състезателите и техните родители кметът Пенчо Милков.
    Предходната събота пък бе обявена за Ден на отворените врати за клуба. В рамките му бе проведена тренировка за деца и всеки желаещ имаше възможност да посети залата и да се запознае с особеностите на спортната акробатикa.
Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември. През 2022 нейното мото е "Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни". Освен в Русе инициативи ще се проведат още в София, Панагюрище, Велико Търново и Троян, като целта е им е да насърчат спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/