Пропускане до съдържанието на страницата

Авиопревозвач иска да възстанови полетите Русе – София

сряда, 26 май 2021

Редовни пътнически полети между Русе и София възнамерява да осъществи компанията “ГЪЛИВЕЪР”, която официално обяви намерението си да експлоатира летище Русе край Щръклево. Това стана факт след продължила близо месец кореспонденция между Община Русе и превозвача, като те не включват закупуване на летището. Последваха срещи и посещение на място на председателя на Асоциацията на авиационната индустрия Тодор Иванджиков и собственика на “ГЪЛИВЕЪР” Янко Иванов.

Полетите ще се изпълняват със съвременни самолети ATR 72-600 с капацитет 70 пътнически места.

За да се осъществят редовните полети от Русе до София, Община Русе инициира проучване за пътникопотока. За тази цел са изготвени 2 анкети, насочени към бизнеса и гражданите. Общината апелира всички заинтересовани да помогнат с попълването им. Тези анкети ще бъдат разпространени и в други областни градове и общини в региона. Крайният срок е 20 юни.

Община Русе ще извърши частичен ремонт, който няма да засяга автентичността на сградата. В случай, че намеренията на превозвача се осъществят, ще бъде организирана редовна автобусна линия от и до Русе, която да обслужва полетите.

 

Анкетите може да намерите тук:

https://forms.clickup.com/f/2erqb-3515/8PKU1TYYQW8T3EGTZL

https://forms.clickup.com/f/2erqb-3508/3910EX9QRDPQ83E0QU

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/