Пропускане до съдържанието на страницата

Бабинден отпразнуваха в Русенския АГ-комплекс

събота, 21 януари 2017

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов поздрави началника на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев и неговия екип по повод Деня на родилната помощ – Бабинден, който отбелязваме по стар стил на днешния 21 януари.

На тържеството в Акушеро-гинекологичния комплекс днес присъстваха още народният представител от ГЕРБ г-н Пламен Нунев, зам. областният управител г-н Станимир Станчев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, председателят на комисията по здравеопазване и социална политика към ОбС д-р Теодора Константинова, изпълнителният директор на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов и част от неговия екип и др.

Старшата акушерка Галя Добрикова изми ритуално ръцете на д-р Хубчев, на младите колеги и на утвърдените лекари.

През изминалата 2016-а година са се родили 1557 бебета в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ-Русе - 823 момченца и 734 момиченца, 31 двойки близнаци и 1 тризнаци.

От 2017-а ще се сбъдне и мечтата на д-р Хубчев в АГ-комплекса да има и структура за асистирана репродукция, заяви кметът Пламен Стоилов, който се ангажира да внесе предложение в Общинския съвет за финансиране на дейността.

„Подкрепям целия екип на Акушеро-гинекологичния комплекс и се гордея с нашата вече Университетска болница. Признателен съм ви за огромния труд, който полагате и любовта, която влагате в ежедневната си работа. Дано тази година се родят още повече здрави деца в Русе“, заяви кметът Пламен Стоилов. По стар обичай той връчи букет, кърпа и сапун на старшата акушерка, а на д-р Хубчев – поздравителен адрес за празника.

Д-р Георги Хубчев припомни, че отделението отговаря на ІІІ-то, най-високо ниво от медицинските стандарти в България и в него може да се извършва всичко по отношение на бременни, родилки, новородени и пациентки с гинекологични заболявания.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/