Пропускане до съдържанието на страницата

Третото издание на Русе Айс Фест привлече рекорден интерес

понеделник, 23 януари 2017

Международният фестивал на ледени скулптури RUSE ICE FEST на тема „Замръзналото кралство“ привлече над 25 000 русенци и гости на града от страната и чужбина.

Ледената експозиция в центъра на град Русе вече е в международния календар на фестивали на ледени и снежни скулптури в света. Заслуга за това имат именитите автори, които за трета година участват в състезанието по леден карвинг и задават високо ниво за творческите и професионални индикатори на събитието. За това допринесоха и условията за работа, логистичната и организационна рамка на фестивала, които и тази година получиха висока оценка от участниците, кураторите и техническите асистенти.

Тазгодишното трето издание се провежда за първи път в закрито специално помещение с подходяща температура, което удължава многократно възможността ледените произведения да се представят на по-широка аудитория като културно-туристически продукт.

Само за месец, RUSE ICE FEST бе презентиран от повече от 50 електронни медии и печатни издания. Фестивалът има своя трайна публика в социалните мрежи както от цяла България, така и от съседните Румъния, Сърбия, Македония и Украйна. Сред последователите на страницата във Фейсбук по брой импресии естествено се нареждат ценители от държавите, от които са участниците в трите издания на фестивала – Холандия, Франция, Белгия, Литва, Латвия, Ирландия, Полша, Унгария, Испания, Португалия, Канада и Русия.

Туристически агенции и оператори от София, Велико Търново, Варна и Благоевград специално сформираха уикенд пакети и организираха екскурзии до Русе за посещение на ледената експозиция. До 22-и януари 2017 са продадени повече от 100 уикенд пакета и еднодневни екскурзии с автобуси до нашия град.

 Едни от най-атрактивните посетители на ледената експозиция са 4 двойки младоженци, две от които от Букурещ, и техните близки, които направиха незабравими сватбени фотосесии сред ледените скулптури. Гостите от Румъния пристигнаха специално за снимки в Русе и отпътуваха, за да завършат празничния ден в родните места. В социалните мрежи и специализираните сайтове за художествена фотография могат да се намерят стотици снимки от всички издания на Ruse Ice Fest, но количеството на снимките от 2016 и 2017 година е в пъти по-голямо в сравнение с първите 2 години на фестивала, а качеството е подобрено значително от повечето възможности на закритата ледена експозиция.

Новини и информации, интервюта, репортажи са излъчвани многократно от електронни и печатни медии у нас, както и електронни медии в чужбина. Страницата на Ruse Ice Fest е посещавана от стотици хиляди хора, като анализът показва средно между 5 000 и 9 000 посещения на ден от 21-и декември 2016 до 21-и януари 2017 г. Информацията е достигнала до всички европейски държави, страни от Азия (2900 фенове от Индия и Близкия Изток със стотици последователи от Турция и дори двама от Кувейт ). В пиковите събития страницата е имала над 93 000 импресии.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/