Пропускане до съдържанието на страницата

Блестящо представяне на ТС „Импулс“ и ФТС „Зора“ на фестивал в Турция

понеделник, 08 юли 2024

Талантливите младежи на Танцов състав „Импулс“ и Фолклорно-танцово студио „Зора“ към Общинския младежки дом се завърнаха от Международния фестивал за традиционни танци и музика „Троя“ в гр. Чанаккале, Турция. В тазгодишното издание участваха фолклорни танцови и хорови групи, оркестри, мажоретни състави, детски и младежки групи от България, Турция, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия и Индонезия. Участието на русенските състави се осъществи с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

Събитието се проведе на специално построена сцена до емблематичния троянски кон на брега на Чанаккале. В две поредни вечери фестивалната програма стартира с пищно дефиле по улиците на турския град. Съставите бяха представени на сцената, където показаха традиционни костюми и национални флагове.

Танцов състав „Импулс“ участва с две от своите групи – „Лолипоп“ и „Напреднали“, които представиха съвместен блок от танци в концертните вечери. Младежите от „Зора“ представиха програма от танци, специално подготвени за фестивала. Изпълненията на двата състава се радваха на бурни аплодисменти.

Ръководилите на съставите Петя Бонева и Милена Лазарова (ТС „Импулс“) и Ренета Стефанова (ФТС „Зора“) бяха специално отличени с плакет и грамота за участие.

По време на посещението си в турския град участниците имаха възможност да изучават танци на различните държави, както и да посетят местните забележителности и Община Чанаккале.

Фестивалът няма конкурсен характер и негова цел е да събере различни групи от различни страни заедно, за да покажат своята култура и нация чрез танци, музика и интересни национални носии.

С това свое участие изпълнителите от двата състава завършиха успешно творческия сезон.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/