Пропускане до съдържанието на страницата

В следващите дни ще се извърши третиране срещу комари в Русе и малките населени места в общината

понеделник, 08 юли 2024

На 9 юли /вторник/ от 20:30 до 00:00 ч. ще се проведат наземни третирания срещу комари на територията на град Русе. За целта ще бъде използвана цялата налична техника на фирмата, с която Община Русе има сключен договор за дезинсекция.

На 10 юли /сряда/ в същия часови диапазон ще бъдат третирани срещу комари град Мартен и селата Сандрово, Николово, Семерджиево и Ястребово.

На 11 юли /четвъртък/ дейностите ще се извършат на територията на кварталите „ДЗС“ и „Образцов Чифлик“, „Средна кула“, „Долапите“ и селата Бъзън, Ново Село и Тетово.

На 12 юли /петък/ в селата Червена вода, Долно Абланово, Басарбово, Просена и Хотанца ще се проведат третирания срещу комари.

При обработките ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Цитрол“, които са сертифицирани и одобрени за употреба от Министерството на здравеопазването. Те са с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии и са с висока степен на безопасност за хора и животни.

Технологията на дезинсекция включва използването на агрегати, които разпръскват както топъл аерозол за димна обработка, така и студен аерозол, който е под формата на микроскопични капки и е почти невидим.

При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще се отложат за следващия подходящ работен ден.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/