Пропускане до съдържанието на страницата

Близо 900 деца от Русе участваха в часове по финансова грамотност

понеделник, 11 юни 2018

Приключи проект FinKids – лекции по финансова грамотност за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“. Проектът се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Начало на финансовите работилници беше поставено на 7 май 2018 г. Всяка лекция беше с времетраене 60 минути и включваше кратка история на парите, основни термини в икономиката, финансов комикс на различна тема, игри и много изненади. Събитието бе насочено към деца от 8 до 16 годишна възраст.

Интересът към проект FinKids беше много голям и още първите дни бяха заети всички 20 лекции по финансова грамотност. По решение на организаторите, се проведоха допълнително 2 лекции, за да се отговори на желанието за участие от страна на родители, ученици, учители и училищно ръководство.

Финансовите работилници се осъществиха на място в училищата, в удобно време за ученици и учители, съобразено с учебния план. Проектът обхвана повече от 880 ученици, от различни класове, от училищата СУ „Йордан Йовков“, СУЕЕ„Св. Константин – Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „ Отец Паисий“, СУ „Възраждане“, ОУ „Любен Каравелов“, СУПНЕ „Фриндрих Шилер“.

Организаторите благодарят на всички учители, за направената организация; на училищното ръководство за проявеното разбиране и предоставената база; на родителите, взели участие в проекта. Специални благодарности на всички любопитни и любознателни деца, които взеха участие в проект “FinKids”.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/