Пропускане до съдържанието на страницата

Богата програма и над хиляда участници на фестивала "Всемир на таланти" в неделя

четвъртък, 27 септември 2018

Седмото издание на фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти -  Русе‘2018“ ще се проведе от 10:30 до 17:00 часа на площад „Свобода” в неделя, 30.09.2018 г. В последния септемврийски ден фестивалът ще бъде естествено ехо на домакинството на Световното първенство по волейбол и тематично ще припомни на русенци и гости на града за волейболния септември на Русе.

Събитието е своеобразна среща на новаторството и традицията, изявени в множество ателиета за сценични и приложни изкуства и иновативни занимания, в които участват деца и младежи на възраст от 3 до 23 години. С подчертана иновативност и вкус към предизвикателствата, седмото издание на фестивала успешно вплита спорта в  културата, нещо, което градът показа многократно с нестандартна културна програма, съпътстваща груповата фаза на шампионата.

За първи път от седем години „Всемир на таланти - Русе“ се превръща в хепънинг за култура, образование, екология и спорт с един фокус – осъзната грижа и хоризонт за таланта, здравето и природата. 25 на брой работилници и ателиета ще отворят работни маси, места за игри и други предизвикателства около Паметника на свободата и на площада пред Съдебната палата. Там ще бъде разположена фестивалната сцена - място за музикално-артистичната програма от 10:30 до 12:30 часа, в която са включени изпълнения на състави и индивидуални творци от Общински младежки дом – Русе и ОДЦКИ – Русе.      

В рамките на инициативата се очаква сценична изява на 300 даровити деца и младежи, най-малко 1 000 малки и големи приложници да участват в ателиета и работилници и още толкова бъдещи спортни надежди на Русе да се включат в спортните игри и предизвикателства. Община Русе е осигурила много изненади и тематични награди за всички участници.

Традиционно в събитието участва екип на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, със специализиран автомобил, предоставен за най-любопитните малчугани, които искат да видят отблизо истински пожарникари и пожарна кола. Те ще имат възможност да опитат част от техниките за гасене на пожар с шланг и вишка.

„Всемир на таланти - Русе‘2018“ се осъществява в изпълнение на културния календар и Общински годишен план за младежта’2018 на Община Русе със съдействието на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, РДПБЗН-Русе, Общински младежки дом, Общински детски център за култура и изкуство, Общинските предприятия „Русе арт“, „Комунални дейности“ и „Паркстрой“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/