Пропускане до съдържанието на страницата

Десетки деца се включиха в обучение под мотото „Живей свободно-карай свободно“

понеделник, 20 май 2019

Днес  деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Николово се включиха в обучение под мотото „Живей свободно – карай свободно“. Професионален инструктор ги запозна как  безопасното могат да управляват велосипеди и мотоциклети. Експерт от БЧК-Русе представи пред учениците правилата за оказване на първа помощ при инциденти и направи демонстрация. С атрактивните си облекла интересът на децата предизвикаха членовете Мото клуб Lowlanders МС Русе, които разясниха спецификата на устройството, правилата и йерархията в един мото клуб.

В края на заниманията всяко дете имаше възможност да се снима с мощен мотоциклет.

Беседата даде старт на проекта „Живей свободно-карай свободно“ на Мото клуб Lowlanders МС Русе. Той се реализира в партньорство с Български червен кръст - Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Учебен център „Форс 777” и други. Проектната идея се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на сводния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Предвижда се подобни обучения да бъдат проведени в редица училища на територията на Община Русе, като на 22 май, сряда,  домакин ще бъде ОУ „Иван Вазов“.

Проектът е насочен към деца и младежи до 18 годишна възраст. Предвиждат се да се организират поредица от обучения, уъркшопи и забавни игри, които да обхванат свободното учебно време и ваканционните и неучебни дни. Целта е чрез придобиване на нови знания, изучаване на мото-културата и обогатяване на познанията за заобикалящия свят децата и младежите да получат „ключ” и възможност да се докоснат до нормите и порядките в обществото, да се научат на дисциплина, отговорност и свободен начин на живот, без да застрашават околните.

Проектът е насочен и към личностното израстване на младежите и развиването на лидерски умения. Той включва сформирането на два детски мото-клуба „Ride free - Live free“, в които 60 деца и младежи на възраст между 10 и 18 години, през свободното време ще придобиват информация за живота в един мото-клуб, клубен етикет, правила, йерархия, уважение. Във всеки от клубовете, на децата ще бъдат раздадени „длъжности” (президент, вицепрезидент, секретар, роуд кептън, сержант, трезориер) и те ще станат управленския орган на всеки един от двата мото клуба. Те ще трябва да напътстват, да дават съвети, да вземат решения, да подготвят членовете на своите клубове при участието им в интерактивните игри за личностно развитие.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/