Пропускане до съдържанието на страницата

Деца от ДВГ "Слънце" с отличия от Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“

вторник, 04 юли 2017

На 1 и 2 юли 2017 г., в град Карлово се проведе 3-тият Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“. В него участваха Мартин и Васил Сиромахови -  солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова. В категория „Популярна музика“, при най-малките, седемгодишният Мартин бе отличен с втора награда в конкуренция с 24 деца. Той се представи с песните „Малкият музикант“ по текст на Анета Мутафова и музика на Светослав Лобошки и кавъра на Дейвид Ли Рот - “ Готин“.

В същата категория Васил Сиромахов, на 11 г., се представи с песните „Доброта“ на композитора Св. Лобошки и „You raise me up“ и беше отличен с поощрителна награда в трета възрастова група в конкуренция с 22 деца.

Дебют на конкурсна сцена направиха двамата и като дует. С песните „Заедно“ и специално написания за тях български текст на кавър на Queen “Когато имаш нужда от приятел“ (текст: Йоана Кесова, музика: “Friends will be friends”) те спечелиха 2 място при вокални формации във втора възрастова група.

Също така две от общо петте награди на спонсорите бяха спечелени от Мартин и Васил.

В конкурса, който е включен в календара на МОН, участваха над 150 деца, разделени в пет възрастови групи и вокални формации от цялата страна. Те се състезаваха в две направления: „Популярна музика„ и „Възрожденска, патриотична песен“. Всички изпълнения се оценяваха от три-членно жури с председател композитора Х. Агасян и членове композитора Светослав Лобошки и майор Ради Радев - главен диригент на Българската армия и началник на Гвардейския представителен духов оркестър.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/