Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът инж. Димитър Наков откри изложба, посветена на Пламен Монев

вторник, 04 юли 2017

Днес, в Художествената галерия – Русе, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри изложба по случай 60 г. от рождението на Пламен Монев.

Инж. Наков поздрави всички присъстващи и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Юбилейна изложба с 60 картини отбелязва 60 години от рождението на русенския художник Пламен Монев. На изложбата присъства изкуствоведа Диана Попова, която е открила преди години и първата му самостоятелна изложба в София. Събитието е част от проект, финансиран от Община Русе, Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата. Организатори са Дружество на русенските художници и Художествена галерия - Русе. Представени бяха не показвани у нас рисунки от периода на графичното му творчество и от последната му посмъртна изложба в Дубай. Посетителите видяха почти всички творчески посоки в творчество му, от различни периоди, изпълнени с различни техники. Експозицията ще остане в русенската художествена галерия до края на юли.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/