Пропускане до съдържанието на страницата

Децата на Борово се включиха във велопоход „Стоп! Да опазим децата“

понеделник, 04 юни 2018

Децата на Борово се включиха във велопоход „Стоп! Да опазим децата“

По случай  Международния ден на детето - Първи юни,  днес в гр. Борово се проведе велопоход под надслов „ Стоп! Да опазим децата“. Организатори на събитието са Сдружение БРТИМ, съвместно с  Туристическо дружество „Белите брези”,  гр. Борово, ДГ „Славейче“, гр. Борово и ОбУ „Св. Климент Охридски“, гр. Борово. Инициативата е част от информационната кампания за превенция на трафика на хора „За истината без страх“, провеждана от експертите на Сдружение БРТИМ в рамките на проекта на Община Русе по Програма ЗОВ.

Във велопохода се включиха повече от 35 деца на различна възраст. В първата част на събитието, най-малките жители на гр. Борово участваха в състезание с колела и тротинетки, подкрепяни от своите учители и  родители. Децата искрено се забавляваха, опитвайки се да спазват правилата и знаците за движение. В края на първи етап те получиха подаръци и специално изработени за тях информационни материали.

Старт на втория етап от велопохода даде г-н Радослав Рачев, председател на Туристическо дружество „Белите брези”, гр. Борово. В него участие взеха двадесет ученици от ОбУ „Св. Климент Охридски“. Участниците следваха определения маршрут, като обиколиха  града, носейки послания върху колелата си в знак на съпричастност с жертвите на трафика на хора. Доброволците и приятели на организаторите на велопохода разпространиха информационни материали, изработени от Сдружение БРТИМ сред всички граждани, дошли да подкрепят участниците в събитието.

Всички участници в съвместната инициатива получиха като подарък тениски, изработени за кампанията и предоставени от Община Русе. Инициативата „ Стоп! Да опазим децата“ направи малки и големи съпричастни не само към най-хубавия детски празник, но и към сериозната тема за трафика на хора.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/