Пропускане до съдържанието на страницата

Децата от Школата по изобразителни изкуства с редица награди закриха творчески сезон 2015/2016

четвъртък, 14 юли 2016

През месец май, младите художници от Школата по изобразителни изкуства с ръководител Маргарита Хрисандова при Общински детски център за култура и изкуство,  участваха в три национални и международни конкурса и завоюваха призови места.

От Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, на второ място в Раздел „Приложно изкуство”, беше класирана Виктория Вихренова Генчева, а поощрителна награда получи Кристина Огнянова Ангелова. Конкурсът се организира за осма поредна година от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата.

С Благодарствено писмо за колективно участие беше удостоен Общински детски център за култура и изкуство – Русе от ХХХV Международен конкурс в град Битоля. За конкурса в Македония децата рисуваха на тема „Европейските игри в Рио Де Жанейро”, които ще се състоят от 05 до 21 август 2016 г.

С огромен интерес младите художници участваха във Втори Национален младежки конкурс „Като майсторите” в Категория „Аз рисувам мода”, Варна. На първо място бе класирана Нина Мирославова Петрова, а на второ място Лилия Ивайлова Цветанова във втора възрастова група. Организаторите от Частен професионален колеж „Богоя” присъдиха грамота и на Общински детски център за култура и изкуство, Благодарствен адрес до г-жа Маргарита Хрисандова и грамоти за всяко дете от русенската школа, подготвило рисунка за конкурса.

През месец юни младите художници бяха отличени на два национални конкурса. От ХІІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” в Раздел „Приложно изкуство текстил” за творбата си от рисувана коприна „Доброто слънце и розата” на трето място беше класирана Асена Ахмедова Арифова.

На VІІ Международен конкурс за детска рисунка „Слънчеви руни в българските носии и тъкани” в Силистра, на първо място беше класирана Кристина Огнянова Ангелова. Кристина впечатли журито с подготвените свои рисунки с шевици, снимките си с пиринска и северняшка носия, изработено родословно дърво на рода си и презентация на северняшката фолклорна област.

Младите художници са в очакване на резултати от два международни конкурса за детски рисунки в Румъния.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/