Пропускане до съдържанието на страницата

Детска вокална група „Слънце“ представиха българския фолклор в Румъния

понеделник, 01 април 2024

Детска вокална група „Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова при Общинския детски център за култура и изкуство участва в заключителния концерт на Международния проект за рисунка „Цветовете на мира“ в Букурещ, Румъния. Анастасия Маркова и Йоана Донева от русенския музикален състав представиха България с песните „Девойко мари хубава“, „Самодива“, „Кавал“ и „Гайда“.

Поканата за участие на ДВГ "Слънце" беше изпратена от Миора Войку – съветник в Националния съвет на културата в Румъния. Изпълнители от Молдова, България и Румъния показаха фолклорното богатство на своите държави.

Малките русенски таланти обраха аплодисментите на публиката, като концертът бе заснет от румънска телевизия и по-късно ще бъде излъчен.

Освен музикалните изпълнения, проектът включваше и рисунки на деца от Италия, Турция, България, Молдова и Румъния, като с най-добрите беше представена изложба в залата.

Участието на децата от Русе беше препоръчано от Любомир Николов – генерален секретар на Съюза на демократичните българи в Румъния, който е голям приятел и почитател на ДВГ „Слънце“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/