Пропускане до съдържанието на страницата

Симпозиумът “Пролетни хирургични дни“ събира в Русе стотици лекари от България и още четири държави

петък, 29 март 2024

Русе е домакин на третото издание на симпозиума  “Пролетни хирургични дни”, в който ще се включат над 500 хирурзи от цялата страна. Участие в събитието ще вземат  хирурзи и лекари от Узбекистан, Турция, Германия и Румъния, които ще представят своята работа и опит.

Форумът се организира от Лечебни заведения “МЕДИКА” и Русенския университет  “Ангел Кънчев” в периода 29-31 март.

„Пожелавам успех на форума, както и на всеки от участниците да открие вдъхновение, което да го води през предизвикателствата в работата му занапред“, каза заместник-кметът Димитър Недев.

Преди старта на научните секции специален поздрав отправиха и председателите на симпозиума – създателят и собственик на лечебни заведения „Медика“ проф. д-р Кирил Панайотов, д.м., ректорът на университета проф. д-р Пламен Кангалов, д-р Ивелин Йоцов, управител на УМБАЛ „Медика“, и областният управител Данаил Ковачев.

Събитието е насочено към специалистите по хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична и Лицево-челюстна), ортопедия и травматология, урология, неврохирургия и специалисти по здравни грижи. Програмата включва теми за най-новите технологии в оперативното и постоперативното лечение и грижата за пациентите. Много изявени и млади специалисти ще обменят опит в 96 доклада, които изпълват научната програма на форума. 

Темата на третото издание на симпозиума е „Хигургията - настояще и бъдеще“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/