Пропускане до съдържанието на страницата

Eco Kids Tour 2023 гостува в Русе

сряда, 20 септември 2023

На 24 септември (неделя) от 11 до 18 ч. забавното образователно турне Eco Kids Tour 2023 гостува в Русе. Мотото тази година е „Зелено бъдеще“, а мястото на събитието е площадът пред Съдебната палата.

Eco Kids Tour 2023 продължава традициите в опазването на околната среда и трансформирането на екологичните навици у дома. Участниците ще научат как да преобразят битовите отпадъци в нови подръчни материали. Във всяка от шатрите в градчето на Eco Kids Tour ще има забавна образователна игра. Чрез експерименти, които ще бъдат представени с помощта на „Университет за деца“, малчуганите ще научат колко интересни могат да бъдат учебните предмети „Химия“ и „Физика“. Въвеждането на децата в темата за рециклирането с помощта на малки работилници за създаване на опаковки и предмети от ежедневието ще им помогне да разберат, че животът на даден предмет не свършва, когато неговата „мисия“ приключи.

Любителите на спорта ще могат да се състезават във футбол, баскетбол, стрелба с лък, боулинг и крикет.

Емоциите ще бъдат в изобилие, усмивките безброй, а за всеки смел откривател ще има много награди от игрите, за да бъде запомнящо се и незабравимо  изживяването.

Гостуването на Eco Kids Tour 2023 в Русе е част от Календара на културните събития на Община Русе, която по традиция е партньор на инициативата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/