Пропускане до съдържанието на страницата

Експерт от РУО – Русе получи грамота на Министерството на образованието и науката

вторник, 11 юли 2023

Днес на тържествена церемония в Община Русе бе връчена грамота от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков на дългогодишния служител на РУО – Русе ст. експерт Елена Филипова. Отличието се връчва за образцово изпълнение на служебните ѝ задължения в продължение на над 20 години, както и за приноса ѝ към дейността и реализирането на целите на администрацията и държавната политика в средното образование. На церемонията присъства заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

Призът бе връчен от областния управител Анатоли Станев и началника на РУО – Русе д-р Росица Георгиева.

„Постигнатите през годините от Вас резултати и методически насоки показват, че вървим в правилната посока за издигане на образованието като ценност“, обърна се към Елена Филипова заместник-кметът. Той ѝ пожела да продължава да поддържа високите стандарти в обучението по български език и литература с висок професионализъм и всеотдайност.

Елена Филипова благодари за отличието и сподели, че наградата олицетворява общия стремеж на РУО – Русе да върши своята работа съзнателно, отговорно и много дисциплинирано. Освен грамота, тя получи и 10 тома с произведения на патриарха на българската литература Иван Вазов.

На събитието присъстваха и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. д-р инж. Пламен Даскалов, както и директори и учители от различни училища в Русе.

Елена Филипова завършва „Българска филология“ през 1984 г. в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“. Била е дългогодишен преподавател в системата на средното и основното образование, като от 2000 г. е назначена за старши експерт по български език и литература в РУО - Русе. Активно работи по редица извънкласни дейности за насърчаване на грамотността сред младите. Изготвя и становища за магистърската програма „Съвременна българска история и образование“ на РУ „Ангел Кънчев“, както и за въвеждане на нов учебен план за специалността „Български език и история“ след 2015 г. Елена Филипова има и богат опит при подготовката на млади учители.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/