Пропускане до съдържанието на страницата

Енчо Енчев обсъди със спортните клубове на Русе кандидатстването по Програма „Спорт“

сряда, 01 февруари 2023

    Заместник–кметът Енчо Енчев обсъди с представители на спортните клубове в Русе подпомагането им в различните категории – индивидуални и отборни, и трудностите по отчитането на средства по Програма „Спорт“.

    На срещата присъстваха представители на общинския отдел „Образование, спорт и младежки дейности“.

    Целта бе да се чуе мнението на спортните клубове, за да се утвърдят прозрачни и справедливи процедури на финансиране.

    „Наш основен ангажимент са масовият и ученически спорт, като Община Русе подкрепя и всички останали спортове“, каза заместник-кметът.

    Енчо Енчев увери спортните клубове, че и през 2023 г. администрацията ще се включи в организирането и популяризирането на различни спортни събития.

   Въпросите, които най-много вълнуват спортната общност, са свързани с подготовката на документите и дейностите, за които се отпуска финансово подпомагане, както и със заплащането на спортно-педагогическите кадри, отговарящи за тренировъчната и състезателната дейност.

     От отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ припомниха, че крайният срок за подаване на документи по Програма „Спорт“ е 28 февруари.

    Заместник-кметът Енчо Енчев представи и новия директор на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, като призова спортната общност за сътрудничество в подкрепа на младите спортисти.

     През 2022 г. Община Русе е подпомогнала 56 русенски спортни клуба, които получиха финансиране за своята дейност и за организиране на спортни прояви. През годината в спортния календар на общината бяха включени 14 събития, посветени на ученическия и масов спорт, 25 състезания с финансовата подкрепа и под егидата на Община Русе, както и 12 международни състезания и домакинства на държавни първенства.

     Условията за кандидатстване по Програма „Спорт“ ще намерите тук.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/