Пропускане до съдържанието на страницата

Европейският комисар Корина Крецу и министърът на туризма Николина Ангелкова посетиха Ивановските скални църкви

четвъртък, 16 юни 2016

Европейският комисар за регионална политика Корина Крецу и министърът на туризма Николина Ангелкова посетиха Ивановските скални църкви днес в рамките на посещението им в Русе и региона. То е по повод участие в конференция на тема „Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион“, която ще се проведе утре в Доходното здание.

Еврокомисарят и министърът на туризма бяха посрещнати с красиви букети от зам.-кмета д-р Страхил Карапчански, зам. областния управител Валентин Колев, както и от кмета на Иваново Георги Миланов.

Корина Крецу обясни, че за пръв път посещава Ивановските скални църкви и районът, както и паметниците на културата са й харесали много. В църквата със стенописите тя си купи книга за района на Ломовете на румънски език. Крецу каза още, че е доволна да види положителният резултат от еврофондовете върху развитието на икономиката в България и в частност на туризма, както и ролята им за откриването на нови работни места.

Министър Ангелкова изтъкна, че Русе е избран за домакин на утрешната конференция, защото е един от най-значимите български градове по поречието на река Дунав, а и това ще подпомогне усилията на Общината да промотира града и региона като привлекателна туристическа дестинация.

Тя каза още, че обсъждат много общи проекти в сферата на туризма с Румъния.

Министър Ангелкова изказа мнение, че България има много голям потенциал в сектор Туризъм, като Русе и останалите дунавски градове могат да използват Дунавската стратегия като платформа, за да развият взаимоотношенията с всички нейни страни членки и особено с нашите съседи Румъния и Сърбия.

Тя каза още, че се работи усилено, за да се насочи големият туристопоток към вътрешността на страната, затова са създадени и културно историческите дестинации, които покриват територията на цялата държава.

Избрани са ключови паметници на културата и туристически атракции, които да бъдат двигател на съответните райони, за да могат да го „дърпат“ напред в неговото развитие. Такъв е случаят с Ивановските скални църкви – обект на ЮНЕСКО.

Николина Ангелкова заяви, че това е уникален пример за горепосоченото и благодари на Корина Крецу, че се е съгласила да й покажат комплекса.

Общината полага огромни усилия, за да се промотира Русе и региона като туристическа дестинация, изтъкна министърът на туризма, което от управляваното от нея ведомство подкрепят и ще продължат да водят важни хора, каквато е комисар Корина Крецу.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/