Пропускане до съдържанието на страницата

Фестивал за зелено кино в Русе от 28 до 30 октомври

вторник, 25 октомври 2016

Туристическо дружество Приста и Национална федерация за алтернативно кино - група РУСЕФИЛМ, организират на 28, 29 и 30 октомври Фестивал „ЗЕЛЕНИЯТ ЛЪЧ - кино за природата и хората“.

Фестивалът ще бъде открит на 28 октомври от 17:30 ч. във Възрожденско читалище „Зора“, със знаковия за русенци филм „Дишай“.

На 29 и 30 октомври ще бъдат показани авторски филми на тема природата и хората - в конфликт или в хармония. Зрителите ще научат за успешни зелени практики и щадящ туризъм, за русенски еко и туристически инициативи по дунавските острови и в планината, за богатствата на ПП Русенски Лом и пещерата Орлова чука.

Освен прожекциите, фестивалът включва и две срещи-дискусии на еко и кино теми, както и награждаване на млади участници в кино заниманията на тема Русе, природа и архитектура.

Проектът се реализира с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН - социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“.

ПРОГРАМА

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/