Пропускане до съдържанието на страницата

Фестивалът "Русе мези" със силен старт и в Русе

петък, 01 юли 2016

Вчера, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри фестивала за балканска култура и кулинария „Русе мези“, който се организира от Фондация „Румънеца и Енчев“, с подкрепата на Община Русе и ОП „Русе Арт“.

Г-н Наков приветства публикатаи сподели, че за него е удоволствие да открие фестивала, който стартирайки от София, с подкрепата от г-жа Фандъкова, пристига и в град Русе, където много хора ще имат възможност да се включат в разнообразната програма. Той изрази увереност, че събитието ще се сдобие с голяма популярност.

Програмата стартира с музикални и танцови изпълнения на талантливи деца и състави, а по-късно, след официалното откриване, дойде ред пред публиката да излезе талисманът на фестивала - Гъмзата, който вдигна градуса на настроението.

И в следващите дни русенци и гости на града ще могат да се докоснат до балканския дух, изразен чрез музика, танци и вкусна храна през целия ден. Зрителите предстои да се насладят на гръцки, сръбски и български тематични вечерни концерти – ще звучат изпълнения на Андреас, Румънеца и Енчев, Бобан Здравкович, Група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова. Очакват се много игри и награди, спортни турнири за малки и големи, танцов уъркшоп, семейни щафети, концерти на талантливи русенски изпълнители и състави и други изненади, част от програмата на фестивала.

 Освен, че зрителите ще могат да се насладят на Европейското първенство по футбол на огромния 8-метров екран, в последния ден от събитието – неделя, любителите на футбола могат да бъдат зрители и на приятелски мач между отбора на Община Русе и „Отборът на сърцето“ в състав Скандау, Играта, Енчев и звезди от „Биг Брадър”.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/