Пропускане до съдържанието на страницата

Почетният генерален консул на България в Хамбург на посещение в Русе

петък, 01 юли 2016

В събота, 2 юли, проф. д-р Герд-Винанд Имайер, почетен генерален консул на Република България в Хамбург, идва на посещение в Русе, водейки със себе си Камерния оркестър КАМЕРАТА ХАМБУРГ и първата жена концертмайстор в Хамбург – блестящата българска цигуларка Йоанна Каменарска.

От 18 ч. в Доходно здание оркестърът ще изнесе концерт с вход свободен като специален жест към русенската публика от страна на проф. д-р Имайер, който по-рано през деня ще се срещне със заместник-кмета на Община Русе г-н Димитър Наков. Той ще има възможността да разгледа забележителностите на града, а в 18 ч. ще се присъедини към публиката на концерта на КАМЕРАТА ХАМБУРГ в Доходното здание, който се осъществява с любезната подкрепа на Дирк Алерс, Frosta AGиLenox.

Атрактивната концертна програма с любими популярни произведения от Хайдн и Моцарт гарантира на меломаните едно незабравимо музикално преживяване.

Камерният оркестър КАМЕРАТА Хамбург е основан през 1989 година от приятелски кръг музиканти. В програмите си, КАМЕРАТА Хамбург съчетава популярни класически и рядко изпълнявани произведения, стара музика и съвременни произведения. Crossover-проектите като „Класика & джаз“ са част от профила на ансамбъла, както и съчетанието на музика и текст. Оркестърът е отворен към музикалните култури от всички краища на света, за което спомага сътрудничеството с генералните консулства в Хамбург. Специално за ансамбъла са създадени произведения от редица изтъкнати композитори като Я. М. Мюлер-Виланд, Тео Брандмюлер, Дан Дедиу и Петер Михаел Хамел.

Густав Фрилингахаус е концертмайстор на КАМЕРАТА Хамбург от 2009. Учи цигулка при В. Рюсман (Хамбург), Игор Озим (Берн) и Томас Брандис (Любек), както и камерна музика при Валтер Левин (Базел) и Гюнтер Пихлер (Кьолн, Мадрид). Като първа цигулка на квартет „Амарилис“ е носител на многобройни престижни награди.

Йоанна Каменарска следва първо при Йосиф Радионов в София, а 17-годишна е приета в Моцартеума в Залцбург и продължава образованието си при легендарния Руджиеро Ричи. Носител е на Трета награда от Международния конкурс „Моцарт“ в Залцбург през 2002 година. Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка. Солира с оркестри като Берлинския симфоничен оркестър, Нюрнбергските симфоници, Симфоничния държавен оркестър на Хамбург и др. От 2008 е концертмайстор на прочутите Хамбургските симфоници.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/