Флашмоб и фотоизложба напомнят на русенци да се грижат за природата

сряда, 16 септември 2020

        Днес от 10:30 часа във фоайето на сградата на общинска администрация, се проведе флашмоб под наслов „Рисувай природата“, организиран от Сдружение „Дунавско сияние“ – гр. Русе. В рамките на 1 час участниците в събитието използваха бялото платно и цветните пастели, за да изразят своето отношение към проблемите, свързани с опазването на околната среда.

         Инициативата се провежда по повод Международния ден за защита на озоновия слой и е една от предвидените дейности по проект „Приказният свят на природата“, финансиран по програма "Култура" на Община Русе. Част от него бе и откритата на 14 септември пред Пленарна зала експозиция с картини и послания на екологична тематика. Фото изложбата  „Приказният свят на природата“ събира над 300 картини на участници от България, Румъния и Молдова.

        Рисунките на младите художници ще красят фоайето на Община Русе до 18 септември, а посетителите в този период могат да получат картичка с репродукция на някоя от творбите, както и мултимедиен фотоалбум с всички тях.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/