Пропускане до съдържанието на страницата

Художникът Валентин Карапетров дари на Община Русе картини с облика на Паметника на свободата

четвъртък, 06 април 2017

Днес заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров се срещна с художника Валентин Карапетров и неговата съпруга. Присъства и директорът на Художествената галерия - Елена Великова.

Валентин Карапетров, известен още с псевдонима си Каравальо (Caravallio), е роден в Добрич, но прекарва детството си в град Русе, от който пази топли спомени и впечатления. Най-ярките образи, запечатали се в съзнанието му са Паметника на свободата, Парка на младежта и „огледалната зала“. Споделя, че обича да се връща в крайдунавския град и е приятно изненадан от промяната в облика и развитието му.

Живее със съпругата си в Германия, а преди да се пенсионира е работил в областта на градската реклама и като художник на свободна практика.

Каравальо, като инициатор на срещата, прояви желание да дари на Община Русе няколко картини с  Паметника на свободата в различни нюанси и настроения. „Те изразяват Свободата и нейната същност, която е близо до хората, а град Русе е близо до сърцето ми“, сподели той. Г-н Григоров заяви: „За нас е изключително ценно да осъществяваме контакти с творци, които създават прекрасни произведения с послания и допринасят за културното развитие на града ни. Още повече държим на хората, които остават верни на корените си и се връщат често в страната си“.

Художникът, наследил таланта от баща си, дари от картините си и на Художествената галерия.

Създал е онлайн платформа за произведенията си, която има голяма посещаемост от цял свят -  http://www.caravallio.eu/CARAVALLIO/HOME.html.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/