Пропускане до съдържанието на страницата

Информация за фестивал "Сцена под небето"

сряда, 11 април 2018

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД НЕБЕТО“ И ИЗЛОЖБА С ТРАДИЦИОННИ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ЕТНОСИ КУЛИНАРНИ ИЗДЕЛИЯ ПО СЛУЧАЙ 8 АПРИЛ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

За трета поредна година на 12 и 13 април 2018 г. ще се проведе фестивал „Сцена под небето“, посветен на Международния ден на ромите – 8 април. Организира се по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“. По този проект Община Русе работи в партньорство с Община Борово, Община Иваново и Община Ветово. Финансиран е по Българо-швейцарската програма за сътрудничество „Здраве и образование за всички“.

Фестивалът ще се проведе в общинските центрове, съответно в гр. Русе на 12.04.2018 г. от 16:00 часа, в двора на ОУ „Алеко Константинов“,  в гр. Борово,  на 13.04.2018 г. от 10:00 часа и в гр. Ветово на 13.04.2018 г. от 16:00 часа. В него участие ще вземат много индивидуални изпълнители, формации, танцови и вокални групи от училищата в общините – партньори по проекта. И тази година фестивалът ще премине със специалното участие на оркестър „Радилон“.

В гр. Ветово се организира съпътстваща на фестивала изложба с традиционни за различните етноси кулинарни изделия. Всички, които проявяват интерес към мултикултурното кулинарно изкуство, са поканени да участват.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/