Пропускане до съдържанието на страницата

Информация за посещението в Кралство Норвегия

понеделник, 29 август 2016

            Екипа на проекта посети гр. Осло, Кралство Норвегия, като част от изпълнението на проект „Кризисен център на територията на община Русе за жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“ в който е заложено като дейност посещение в страната донор.

В рамките на посещението бяха организирани три работни срещи с представители на сродни ц целите на проекта организации както следва:

          1.         Първата среща на 21.06.2016г. беше в Националния център по медиация, където нашите домакини ни запознаха с визията на Кралство Норвегия на национално ниво и стремежа на правителството и държавните структури да решават проблемите свързани с домашното насилие, чрез методите на медиацията с цел нямаляване на случаите при които се стига до  присъди и принудителни мерки за въздействие.

Снимка_1, Снимка_2, Снимка_3.

          2.         Втората среща беше на 22.06.2016г., като посещението ни беше свързано със детайлно запознаване на дейността на Кризисен център за жертви на насилие в Осло и наш домакин беше управителя на центъра Anne Hernæs Hjelle. Запознахме се с организацията на работа, начините за прием на потребители, битовото устройване и на практика видяхме реалното функциониране на услугата.

Снимка_1, Снимка_2, Снимка_3.

          3.         Третата среща беше в Каритас Норвегия, като срещата беше организирана със съдействието на нашия партньор по проекта Русенска Католическа организация- Каритас. Там ни запознаха с функционирането на организацията на национално и международно ниво и посетихме информационен център за насочване на бежанци и запознаването им с възможностите които имат пред себе си при интеграцията в Кралство Норвегия.

Снимка_1, Снимка_2, Снимка_3.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/