Пропускане до съдържанието на страницата

Инж. Димитър Наков откри концерта на Камерен оркестър КАМЕРАТА и се срещна с Почетния генерален консул на България в Хамбург

понеделник, 04 юли 2016

На 2-ри юли, събота, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков присъства на концерта на Камерен оркестър КАМЕРАТА ХАМБУРГ в Доходното здание, който се проведе под патронажа на Почетния генерален консул на България в Хамбург проф. д-р Герд-Винанд Имайер и кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Г-н Наков откри началото на концерта, като изрази удовлетвореност относно възможността русенци да се докоснат до музикално майсторство от световна класа.

По-рано през деня г-н Наков се срещна с проф. Имайер, като на срещата присъстваха още г-жа Имайер, д-р Теодора Константинова – общински съветник в град Русе и г-жа Райна де Перейра.

Зам.-кметът Наков приветства поредното посещение на проф. Имайер в Русе: „Нашият град е известен като „перла“ в региона. Бързото му развитие е предпоставка да отправя покана към потенциалните ни партньори в лицето на германските инвеститори. Смятам, че има бъдеще за тяхното присъствие в нашия град, който е със силни предимства – дългогодишни традиции, изграден авторитет и много осъществени и бъдещи проекти.”

Бяха обсъдени възможности за възобновяване на досегашните отношения и преминаване към по-интензивни и развиващи се контакти не само в културно, но и в икономическо естество чрез създаване на бъдещо рамково споразумение. Предвижда се продължаване на съвместната работа между театъра в Оснабрюк и русенския Драматичен театър „Сава Огнянов“, които са имали общи проекти до 2011 г., като този въпрос е бил иницииран от кмета на Оснабрюк - Борис Писториус. Проф. Имайер прикани към повече практическо съдействие между страните и изрази увереност, че се откриват много възможности за съвместна работа по осъществяването им: „Културата изгражда мостове и е време да изградим такива между Северна Германия и Русе!”

На сцената музикално майсторство демонстрира българската цигуларка Йоанна Каменарска. Тя е първата жена концертмайстор в Хамбург. Зрителите се насладиха на изискана концертна програма, която включваше популярни произведения от Хайдн и Моцарт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/