Пропускане до съдържанието на страницата

Наталия Кръстева откри 16-тата лятна академия на Фондация „Бистра и Галина“

понеделник, 04 юли 2016

Днес, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева откри 16-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“. На събитието присъстваха още арх. Живка Бучуковска, преподаватели в класните стаи, родителите и деца.

„Удоволствие е за мен да Ви поздравя за организираната и през тази година Лятна детска академия. Вече шестнадесет години Фондация „Бистра и Галина“ успешно обединява и насърчава деца в различни области, което е важна част от културното и образователното развитие на младите хора в нашия град“ – каза г-жа Кръстева.

По време на откриването бяха представени всичките, общо 10 класни стаи, в които участие ще вземат над 130 талантливи деца. В рамките на две седмици те ще практикуват любими и интересни занимания, а на финален концерт в края на лятната академия ще покажат новопридобитите си умения пред широка публика. Сред класните стаи тази година са:

-„Начално програмиране“, с ръководители проф. д-р Каталина Григорова, доц. д-р- Пламенка Христова и д-р Галина Атанасова, преподаватели от катедра „Информатика“ на РУ „Ангел Кънчев“. За деца от 10 до 13 години.

-„Пантомима“ с ръководители Мария Неделчева и Искра Бонева. За деца от 11 до 15 години.

-„Модерни танци и хип-хоп“ с ръководител Деница Филева. За деца от 10 до 13 години.

-„Приложни изкуства – кукли и оригами“ с ръководител Таня Колева от Задругата на народните занаяти и Николай Тодоров. За деца от 11 до 15 години.

-„Творческо писане и журналистика“ с ръководители доц. д-р Соня Алексиева от НБУ – София и Иглика Пеева журналист и поетеса. За деца от 12 до 15 години.

-„Работилница за комикси“ с ръководители Стоян Стоянов и Николай Маринов. За деца от 12 до 16-годишна възраст.

-„Културно-историческо наследство и археология“ с ръководители от Регионален исторически музей – Русе. За деца от 14 до 18 години.

-„Занимателна психология“ – ръководител Магдалена Дакова. За деца от 11 до 14 години.

-„Фото и видео заснемане“ – Владимир Илиев, председател на Националната асоциация за алтернативно кино в България. За деца и младежи от 13 до 16 години.

В края на събитието беше пуснат химна на Лятна детска академия „Бистра и Галина“ и тържествено беше вдигнато знамето на фондацията. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/