Пропускане до съдържанието на страницата

Инж. Димитър Наков откри Първи Международен мажоретен фестивал

събота, 01 юли 2017

Зам.-кметът Димитър Наков откри Първи Международен мажоретен фестивал "Русе Ритъм & Mарш", който се провежда днес и утре в град Русе. В празничното дефиле по главната улица „Александровска“ тази вечер се включиха 12 състава и над 250 участници от страната и чужбина. Дефилето стартира от началото на пешеходната зона след Градски хали и продължи до Съдебната палата, след което се състоя официалното откриване на фестивала.

„За мен е чест заедно да дадем старта на Първия международен фестивал за мажоретно изкуство, защото за без съмнение всичко, което правите, е изкуство. През тези два дни, вие ще допринесете нашият град да е още по-красив и пъстър. Поздравявам организаторите и пожелавам успех на участниците. За мен всички вие сте победители“, каза зам.-кметът Наков при откриването.

Утре, на 2 юли, от 11:00 часа, пред Понтон №8,  мажоретните състави ще представят своите композиции, като публиката ще види участниците с батони, с помпони и комбинация от тях.

В дебютното издание на фестивала се включиха мажоретни състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния. Специални участници в дефилето на фестивала бяха най-малките мажоретки от русенски детски градини, които получиха грамоти за представянето си от зам.-кмета Димитър Наков. Русенци и гостите на града бурно аплодираха и фанфарния оркестър на град Ветово, който взе участие в програмата.

Домакин на събитието е Общински мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежки дом Русе. Събитието се организира от Община Русе и Общински Младежки дом.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/