Пропускане до съдържанието на страницата

Инж. Димитър Наков участва в кръгла маса по програма "Популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъби"

четвъртък, 06 октомври 2016

Днес, в залата на Центъра по дентална медицина се проведе кръгла маса, част от кампанията за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъби по „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст в Република България“.

На събитието присъстваха зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, главният секретар на БЗС д-р Николай Шарков, член на УС и председател на районна колегия на БЗС – Русе д-р Росица Илиева, областният координатор на НППОЗД д-р Цветанка Доганова, координаторите по програмата д-р Виктория Жекова и д-р Светослав Гачев, който е и зам.-председател на БЗС. В кръглата маса участваха още представители от институции като РЗОК, МОН, РЗИ и др.

„Впечатлен съм от всичко, което програмата е свършила до момента и вярвам, че и за в бъдеще ще продължи да се развива с високи темпове, утвърждавайки се като все по-добре работеща и успешна. Като зам.-кмет на Община Русе заявявам пълната подкрепа на общинска администрация за предстоящите ви начинания.“ – каза зам.-кметът инж. Наков.

Д-р Борислав Миланов от своя страна, заяви, че програмата работи на пълни обороти, давайки добри резултати и добра база за анализ през годините. „Профилактиката е важна, защото тя не само се грижи за здравето на подрастващите, но е и една добра възможност за създаване на добри навици и хигиена още в ранна детска възраст.“ – допълни д-р Миланов.

Кампанията има за цел да повиши познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания при децата. Програмата включва и изнесени беседи и практически обучения за децата и техните родители относно методите за орална хигиена и значимостта на профилактиката. Партньори на кампанията са Министерството на образованието и науката и Български зъболекарски съюз.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/